Beleggingshypotheek

De naam van de beleggingshypotheek verklapt natuurlijk al helemaal waar deze hypotheek over gaat, namelijk beleggen. Dat is toch wel vreemd, want wie aan hypotheken denkt zal dit niet direct associëren met beleggen en andersom ook niet. Toch is de beleggingshypotheek wel een begrip geworden. Ondanks dat deze lang niet zo vaak wordt afgesloten als populairdere hypotheekvormen als bijvoorbeeld de annuïteitenhypotheek kan dit toch wel een interessante hypotheekvorm voor u zijn.

Hoe werkt de beleggingshypotheek?

Bij de beleggingshypotheek is uw hypotheek gekoppeld aan een beleggingsfonds. Alle opbrengsten die uw beleggingen opleveren worden in een beleggingsrekening gestort. Het is dus volledig afhankelijk van de inkomsten uit uw beleggingen of u uiteindelijk in staat zult zijn om uw hypotheek in zijn geheel te kunnen aflossen. Het kan heel goed gaan, maar het komt ook zeker voor dat men aan het einde van de looptijd simpelweg niet genoeg heeft opgebouwd om de hypotheek af te lossen. Dat is dus een vooraf berekend risico.

U wordt bij het afsluiten van een beleggingshypotheek uiteraard niet zomaar in het diepe gegooid en u krijgt gerust wel de nodige uitleg die met een dergelijke hypotheek gepaard gaat. Tevens zal het risico u haarfijn uit worden gelegd, zodat u prima in staat bent om te bepalen of u voor een beleggingshypotheek zou moeten kiezen of toch maar beter niet.

Kiezen voor beleggingsfondsen

U bent vrij om te kiezen voor welke beleggingsfondsen u zelf wilt, maar uiteraard wel in beperkte mate. Het is u namelijk niet toegestaan om voor een beleggingsfonds te kiezen waar uw hypotheekverstrekker geen akkoord voor heeft gegeven. Een hypotheekverstrekker zal u namelijk een lijst geven met beschikbare beleggingsfondsen waarin u vrij bent om te beleggen. Het is dus geen hypotheek zonder regels. Daarnaast is het ook geen hypotheek voor mensen die op zoek zijn naar zekerheid, want zekerheden zijn er met deze hypotheek eigenlijk niet. De restschuld van een hypotheek staat verder los van de beleggingshypotheek. Voor wie houdt van risico’s is dit de geknipte hypotheek.

Previous post:

Next post: