Eerst kopen of eerst verkopen?

Dit is een dilemma waar veel mensen voor staan. Moet u namelijk eerst uw huis verkopen om vervolgens pas een ander huis te kopen of kunt gewoon eerst uw nieuwe huis kopen en proberen daarna uw huidige huis te verkopen. Het is geen makkelijke keus.

Het is heel belangrijk om een schatting te maken van de periode die eroverheen gaat voordat u denkt uw huis verkocht te hebben. Met zekerheid is het uiteraard niet te zeggen, maar een schatting is zeker te maken. Op basis van de schatting kunt u dan weer een traject verder denken.

Als u met bovenstaand dilemma te kampen heeft zijn er verschillende afwegingen die u voor uzelf moet maken. Waar u namelijk mee te maken gaat krijgen zijn de dubbele lasten voor de hypotheek, u betaalt namelijk zowel voor uw oude huis als voor uw nieuwe huis. Door een schatting te maken van de tijd die u denkt nodig te hebben van uw oude huis af te komen kunt u ook een schatting maken hoe lang u ongeveer dubbele maandlasten heeft.

Als u dan weet hoe lang u dubbele maandlasten moet gaan betalen weet u ook meteen of dit past binnen uw budget. Het is zeer belangrijk om dit allemaal goed uit te rekenen of uit te laten rekenen, want dit kan u in de toekomst wellicht een hoop problemen besparen. U ziet dat niet alleen restschuld een hoop problemen kan geven. Ook een verkeerde inschatting bij het verkopen van uw oude huis en kopen van uw nieuwe huis kunnen financieel de doel flink in de war schoppen. Zoek dit dus goed uit.

Previous post:

Next post: