Huizenprijzen

Of het slim is om op dit moment te gaan verhuizen en een ander huis te kopen is maar zeer de vraag. Waar het ook een beetje mee samenhangt of dit een verstandig besluit is, is voor welke periode u denkt in uw nieuwe huis te blijven wonen. Waarom we dit zeggen is omdat de verwachtingen voor de aankomende jaren er niet heel denderend uit zien wat betreft de huizenprijzen. Sterker nog, er wordt voor de komende jaren alleen nog maar een sterkere daling van de huizenprijzen verwacht.

Uiteraard kunnen we niet alle huizenprijzen over één kam scheren, want dit is van meerdere factoren afhankelijk, zoals bijvoorbeeld de plaats waar de woning staat die u eventueel zou willen kopen. Voor een korte periode een huis kopen is echter niet heel rendabel met het oog op eventueel weer op korte termijn verkopen. U maakt bij het kopen van een huis ook allemaal extra kosten en de kans dat u dus geld verliest als u op korte termijn uw huis weer verkoopt is dan ook groot.

Wilt u echter gaan verhuizen en voor een langere tijd in uw nieuwe huis gaan wonen, dan is de huidige huizenmarkt natuurlijk wel erg gunstig om dat te doen. De huizenprijzen zijn niet bijster hoog en ditzelfde geldt voor de hypotheekrente. Het zou dus een goede investering in de toekomst kunnen zijn om nu een huis te kopen voor een langere periode. U kunt ook de gok nemen dat niemand anders geïnteresseerd is in het huis dat u graag zou willen kopen en hopen dat de prijs van het huis nog verder zakt. Met het oog op de toekomst zal dat niet de voornaamste zorg zijn, echter bent u waarschijnlijk niet de enige die geïnteresseerd is in de woning en heeft u dus niet alle tijd om te wachten tot de prijs van het huis zakt.

Previous post:

Next post: