Hypotheek afsluiten

Een hypotheek afsluiten zou u nooit mogen doen zonder goed advies te krijgen van een erkende hypotheekadviseur. Alhoewel u later altijd nog wel mogelijkheden heeft om uw hypotheek over te sluiten wilt u dit vanzelfsprekend liever gewoon in 1 keer goed doen door de juiste keuze te maken. Dit geldt zowel voor de hypotheekvorm die u moet kiezen als voor de hypotheekverstrekker. Een hypotheekadviseur kan u alles vertellen over uw mogelijkheden aan de hand van uw financiële gegevens.

Eigen vermogen

Het kan zeker gunstig zien om, indien u hierover beschikt, eigen vermogen in te brengen bij het afsluiten van een hypotheek. Hiermee kunt u er namelijk voor zorgen dat u een lagere hypotheek kunt afsluiten en zo dus ook de maandlasten flink kunt drukken. Uiteraard moet u er wel rekening mee houden dat u ook nog geld nodig heeft voor bijvoorbeeld de inrichting van uw woning en dergelijke, dus dit moet u wel incalculeren zodat u niet al uw eigen vermogen gebruikt om een lagere hypotheek te kunnen krijgen.

Overbruggingskrediet

Indien u een nieuwe woning wilt financieren terwijl u uw oude woning nog niet heeft verkocht kunt u gebruik gaan maken van het overbruggingskrediet. De meest gangbare manier van zaken is dat u deze dan afsluit bij uw hypotheekverstrekker. Een overbruggingskrediet is goed te gebruiken indien u gebruik wilt maken van de overwaarde van uw woning. Het overbruggingskrediet wordt direct afgelost zodra uw oude woning verkocht is.

Previous post:

Next post: