Oversluiten van hypotheek

Het kan zijn dat u overweegt om uw bestaande hypotheek over te sluiten. Dat is mogelijk, maar waar u dan wel rekening mee moet houden is dat u voor het oversluiten van uw hypotheek wel kosten zult gaan maken. Wat u dus moet doen is kijken of de kosten die u moet gaan maken de voordelen van uw nieuwe hypotheek waard zijn. Als de voordelen namelijk in verhouding niet beter of hoger zijn dan de kosten die u maakt heeft het oversluiten van uw hypotheek eigenlijk maar weinig zin.

Kosten voor oversluiten hypotheek

De kosten die onder andere gemaakt moeten worden voor het oversluiten van uw hypotheek zijn bijvoorbeeld de kosten voor de notaris, maar ook de kosten voor de bemiddeling, de kosten voor de taxatie van uw woning en eventueel een boeterente. Een boeterente kan aan u worden opgelegd als er rente wordt misgelopen door uw hypotheekverstrekker. Het hangt hierbij vooral af hoe uw hypotheekverstrekker hiermee omgaat, want dit doet elke hypotheekverstrekker weer anders.

Waarom zou u oversluiten?

U kunt oversluiten om allerlei soorten redenen, maar de belangrijkste is natuurlijk dat u er qua kosten per maand flink op vooruit gaat en dus minder gaat moeten betalen. Dat is uiteraard wat u graag wilt als u een hypotheek oversluit. Wat ook zeer aannemelijk is als u wilt gaan overstappen is dat u wellicht een ander soort hypotheek wilt omdat u daardoor financieel wat beter uitkomt. Als u bijvoorbeeld uw woning wilt verkopen omdat u vindt dat de maandlasten te duur zijn kunt u ook kijken of u wellicht met een andere hypotheekvorm kunt zorgen voor lagere maandlasten. Zeker als u verwacht dat u bij een verkoop van uw woning met een restschuld zult komen te zitten kunt u wellicht even kijken naar de andere mogelijkheden voor een hypotheek en kunt u zich hierover laten informeren of dit in uw geval een handige beslissing is.

Previous post:

Next post: