Renteaftrek

Het hebben van een restschuld op uw hypotheek is een enorme last. Naast het feit dat u de restschuld moet afbetalen moet u ook nog rente betalen. Dat klinkt vervelend, maar gelukkig is de rente de eerste 10 jaar gewoon aftrekbaar van de belasting. Dit scheelt toch een hoop. Veel mensen met een restschuld hebben al moeite genoeg om deze af te lossen, dus het feit dat er renteaftrek geldt voor deze som is dan wel weer een klein lichtpuntje.

Rente restschuld hypotheek belachelijk hoog

Wat namelijk het punt is met de rente die u over uw restschuld betaalt is dat deze een stuk hoger ligt dan de gemiddelde rente die u betaalt voor uw hypotheek. Even voor de goede orde, voor een hypotheek wordt doorgaans tussen de 4 en 5% rente betaalt. Als u een restschuld op uw hypotheek heeft kan deze rente oplopen tot maar liefst 8%. Belachelijk natuurlijk. Vandaar dat ook is besloten om de consument de eerste 10 jaar tegemoet te komen met renteaftrek.

Een eventuele restschuld is natuurlijk wat veel mensen tegenhoudt om hun huis te verkopen. Dat is logisch, want met een schuld komen te zitten is bepaald geen pretje. Als we dan ook nog de 8% rente die over de restschuld moet worden betaald in ogenschouw nemen kunnen we alleen maar concluderen dat men ontzettend bang is voor een dergelijke schuld. Vandaar dus dat deze rente nu aftrekbaar is gesteld. Of het ook echt mensen zal stimuleren om nu wel hun huis te verkopen is natuurlijk maar zeer de vraag, al zal dit ongetwijfeld hebben meegespeeld bij de beslissing om de rente aftrekbaar te maken.

Next post: