Restschuld hypotheek voorkomen

Kunt u een restschuld op uw hypotheek voorkomen is de vraag. Eerlijk is eerlijk, soms is het gewoon onvermijdelijk. Er kan zoveel gebeuren waardoor u ineens noodgedwongen uw huis moet verkopen waardoor er een restschuld kan ontstaan dat u dat van tevoren nooit kunt inplannen.

Stel dat uw partner komt te overlijden (dat is natuurlijk niet te hopen, maar het kan gebeuren), dan komt u ineens alleen voor de kosten te staan en is de kans aanwezig dat u de maandelijkse lasten niet meer kunt opbrengen. Op zo’n moment heeft u dus geen andere keus dan uw huis te verkopen.

Het hangt helemaal van de aard af waardoor de restschuld is ontstaan of deze te voorkomen was ja of nee. U kunt bijvoorbeeld ook een restschuld hebben als de hypotheek is afgelopen na bijvoorbeeld 30 jaar. Het bedrag dat u heeft geleend is dan hoger dan het bedrag dat u heeft terugbetaalt. Ook dan spreken we van restschuld. Als deze erg hoog is kunt u zorgen dat u van deze restschuld af komt door bijvoorbeeld uw huis te verkopen. Dit is een drastische beslissing, maar het is wel een manier om van een op die manier opgedane restschuld af te komen.

Het voorkomen van een restschuld is dus lastig, aangezien de meeste mensen toch noodgedwongen in zo’n situatie terecht komen. Uiteraard kunt u deze wel voorkomen als u niet gedwongen bent om uw huis te verkopen en u weet dat als u toch verkoopt u met een restschuld komt te zitten. U moet dit soort dingen vanzelfsprekend nooit zelf opzoeken.

Previous post:

Next post: