Restschuld voldoen

Er zijn verschillende manier om uw restschuld te voldoen. Als u de Nationale Hypotheekgarantie heeft kan dit eventueel een manier zijn om ervan af te komen, mits zij natuurlijk vinden dat u niks kwalijk te nemen valt.

Als u niet de NHG heeft kunt ook uw restschuld proberen te betalen uit eigen zak. Dit kan natuurlijk alleen als u beschikt over spaargeld of iets dergelijks. Als u dat niet heeft kunt u ook proberen of u de restschuld mee kunt nemen in uw volgende hypotheek. Dit betekent dus dat u het bedrag dat u aan restschuld heeft bij uw hypotheek optelt en dat totaalbedrag dus wilt lenen.

Deze laatste oplossing zal echter nog wel eens problemen kunnen opleveren aangezien banken over het algemeen niet zo dol zijn op deze constructie. Uiteraard wordt van tevoren eerst uitgebreid uitgezocht of u de maandelijkse lasten die voortkomen uit een dergelijke constructie wel kunt betalen. Afhankelijk natuurlijk van de hoogte van uw hypotheek kunnen deze kosten nog behoorlijk oplopen en dat is niet gunstig voor uw maandlasten. Als u in een situatie terecht komt waarin u een restschuld op uw hypotheek heeft opgelopen raden we u aan om altijd met een professional hierover te praten en uw volgende stappen te bepalen. Dit is namelijk iets dat u niet alleen kunt. Hier heeft u absoluut hulp bij nodig. Laat u dus altijd goed adviseren.

Previous post:

Next post: