Verbouwen

Als u eigenlijk het liefst groter zou willen wonen, maar op dit moment niet uw huis wilt verkopen in verband met een eventuele restschuld op uw hypotheek of omdat de huizenmarkt op dit moment zo slechts is dat de kans groot is dat u toch niet van uw huis afkomst is er een oplossing: en dat is verbouwen.

U kunt eigenlijk om 2 redenen uw huis verbouwen. Dit kan zijn in verband met het groter maken van uw huis en dus uw comfort te vergroten waardoor verkopen eigenlijk niet meer nodig is, maar u kunt ook uw huis gaan verbouwen in de hoop dat u het dan eerder kunt verkopen. Met andere woorden: U maakt uw huis aantrekkelijker voor een eventuele koper.

Het is natuurlijk niet waar uw prioriteiten liggen. Als u wilt verkopen omdat u ergens anders vele malen groter kunt wonen, of u wilt dichter bij uw familie of werk wonen, dan heeft verbouwen geen enkele zin natuurlijk. Verbouwen heeft alleen zin als u iets meer woonruimte wilt creëren en dit ook daadwerkelijk de oplossing biedt voor langere termijn waardoor u niet meer hoeft te verhuizen of wanneer u dus de boel wilt opknappen waardoor kopers eerder geïnteresseerd zijn.

Risico restschuld hypotheek en dubbele maandlasten

Als u graag wilt verhuizen, denk dan aan de gevolgen van een eventuele restschuld op uw hypotheek of het risico dat u dus uw huis niet snel kwijtraakt en daardoor elke maand een hoop geld zult moeten betalen, omdat u met 2 hypotheken zit.

Previous post:

Next post: